Symbol HögkostnadskreditAlla smålån på denna sajt är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  1. MinilånDirekt
  2. »
  3. Låna 500 kr

Låna 500 kr

Ibland händer det att budgeten inte riktigt räcker till en månad. Det kanske damp ner en räkning du trodde skulle komma först nästa månadsslut. Med för lite sparade medel och tajt ekonomi kan ett lån på så lite som 500 kr vara behövligt.

Många långivare erbjuder denna typ av minilån på bara 500 kr helt gratis, så länge man betalar tillbaka i tid. Lånet är då oftast på 14 dagar upp till 30 dagar och helt räntefritt. Det gör de som erbjudande till nya kunder för att de ska få prova hur man kan låna 500 kr.

Här nedan kan du se en tabell över vilka företag som lånar ut 500 kronor direkt.

Med reservation för ändrade villkor hos långivaren. Läs alltid på vad som gäller precis idag innan du tecknar ett lån.
Långivare Belopp Löptid Ränta Avgift Anmärkning Läs mer

Tillfälligt lån på 500 kr

Om det är så att du varje månad har behov av extra pengar och tvingas låna småbelopp, då bör du fundera djupare på din ekonomiska situation. Risken är annars att du en månad inte klarar av att betala tillbaka och du måste ta ett större lån. Det är då en överhängande risk för att du hamnar i en nedåtgående spiral som slutar hos Kronofogden med ett skuldsaldo. Det sätter käppar i hjulet för hela din livssituation. Därför måste du se till att bara ta den här typen av mikrolån på 500 kr som ett kortare, tillfälligt lån vid speciella tillfällen.

Vanliga frågor från de som lånar 500 kronor

Kan man låna 500 kr utan inkomst?

- Ja, det finns flera kreditgivare som lånar ut pengar utan krav på inkomst.

Jag har en betalningsanmärkning, påverkar det mina chanser att få ett litet lån på 500kr?

- En betalningsanmärkning är något man helst ska undvika. Det är upp till långivaren att avgöra om din anmärkning är skäl nog att neka lån. Det finns långivare som beviljar lån trots betalningsanmärkningar.

Hur kan det finnas lån på 500 som är gratis?

- Långivarna erbjuder det som en kampanj för att locka till sig nya kunder. Det kan endast kallas gratis om det inte finns någon uppläggningsavgift och det är ett lån utan ränta.

Bör man undvika långivare som tar UC?

- En UC är en inhämtning av kreditupplysning från UpplysningsCentralen. Att ha många kreditförfrågningar kan ge ett sämre kreditvärde, något som kan försvåra för framtida låneansökningar eller tecknande av abonnemang.

Kan man låna 500 kr med skuldsaldo hos Kronofogden

Nej, det finns inga långivare som lånar ut pengar till någon med skuldsaldo hos Kronofogden. I regel krävs att man varit skuldfri där i minst 6 månader.

Andra vanliga belopp på smålån

Det finns olika namn på lån av små belopp; minilån, mikrolån, mikrokrediter, sms-lån och smålån. Här nedan har vi listat de vanligaste beloppen som folk vill låna när de behöver en mindre summa pengar snabbt.